PDA

Pogčedajte punu verziju : Pocetna strana resursnog centra

Zoran.Torbica
06. 10. 2008., 23:32
Pa sad bi mogla diskusija :)

Somborac
06. 10. 2008., 23:58
..... je povoljan. Ako ste mislili da pogledam nacrt poćetne strane, da sviđa mi se.

Peca
07. 10. 2008., 00:09
jel to neki probono projekat, ili ce da se komercijalizuje? :)

miloscvj
07. 10. 2008., 00:22
Deluje lepo ;)

Zoran.Torbica
07. 10. 2008., 04:31
jel to neki probono projekat, ili ce da se komercijalizuje? :) kakva crna komercijalizacija... procitaj ceo forum da skapiras ideju :)

szuzic
07. 10. 2008., 08:08
Pa sad bi mogla diskusija :)

Pozdrav,
prvi utisak je veoma dobar. Moj predlog da se u izboru nadje i 10 najcitanijih ili 10 sa najvise pregleda......
Snezana

VesnaZ
07. 10. 2008., 08:40
Pregledno. Dopada mi se dizajn. Na koji način se obezbedjuje inkluzija u obrazovanje: preko dostupnosti sajta, izborom sadržaja, prilgaodjavanjem sadržaja deci i mladima sa teškoćama u razvoju, prevođenjem sadržaja na jezike nacionalnih manjina?

KCincar
07. 10. 2008., 09:24
Pozdrav svim kolegama,

Mislim da dizajn nije los .. a i ideja je ok.
MIslim za pocetak nek ostane isti background ...

Koji materijal da spremimo.. ali ba bude povezan sa ostalim kolegama??

Dusica Cuk
07. 10. 2008., 16:01
Dopada mi se, jedino je malo previse crne boje :)

tsnena
07. 10. 2008., 17:22
pohvale za trud mada moram da kažem: meni se dizajn ne dopada jer je previše mračan i nekako jednoličan, dosadan...
(kada bih slučajno naletela na ovaj sajt verovatno ne bi privukao moju pažnju)

osim toga imala bih i par pitanja/sugestija:

1. gde je prostor za postavljanje linkova ka dobrim sajtovima?

2. trebalo bi možda lekcije iz virtuelne nastave podeliti prema naučnim oblastima (nastavnim predmetima), tipu škole (osnovna, srednja stručna, gimnazija);

3. možda ne bi bilo loše odvojiti mesto za postavljanje filmova, fotografija, animacija, zvučnih efekata koji se mogu koristiti u nastavi?

4. odakle, odjednom, ili sam ja možda nešto propustila, ova veza sa Wikipedijom?

ovo je prvo što mi pada napamet, a verovatno će toga još biti:)

Zoran.Torbica
07. 10. 2008., 18:52
pohvale za trud mada moram da kažem: meni se dizajn ne dopada jer je previše mračan i nekako jednoličan, dosadan...
(kada bih slučajno naletela na ovaj sajt verovatno ne bi privukao moju pažnju)

osim toga imala bih i par pitanja/sugestija:

1. gde je prostor za postavljanje linkova ka dobrim sajtovima?

2. trebalo bi možda lekcije iz virtuelne nastave podeliti prema naučnim oblastima (nastavnim predmetima), tipu škole (osnovna, srednja stručna, gimnazija);

3. možda ne bi bilo loše odvojiti mesto za postavljanje filmova, fotografija, animacija, zvučnih efekata koji se mogu koristiti u nastavi?

4. odakle, odjednom, ili sam ja možda nešto propustila, ova veza sa Wikipedijom?

ovo je prvo što mi pada napamet, a verovatno će toga još biti:)

1. linkovi fale u pravu ste
2. tema za razmisljanje oko podele
3. da li to da bude posebno ili u sklopu wikipedije ili virtuelnih lekcija
4. ja mislim da vi korisitite neki wiki softver na bionet skoli, kako to drygacije da nazovemo?

Petra
07. 10. 2008., 19:14
Ja se slažem sa navedenim mišljenjem da je stranica mnogo mračna. Mislim da treba sve klasifikovati u grupe, jer kad bude puno materijala, biće nepregledno. Veza sa Vikipedijom je lepa, ali ne mislim da treba izdvajati njene delove, bez obzira na datum unošenja, pogotovo ako se uzme u obzir da mnogi ljudi znaju dovoljno o korišćenju Vikipedije, a ne sme se zaboraviti da ima i netačnih podataka. Nisam sigurna da je za ovakav sajt bitno izvlačenje poruka sa foruma, ali zato mislim da je bolje napraviti podele po oblastima. U okviru svake celine treba, po mom mišljenju, izdvojiti posebno vezu sa drugim linkovima. Mislim da nije loše i napraviti deo gde bi se mogli ostavljati radovi po slobodnoj volji iz određenih oblasti, ali da se vodi računa o kvalitetu istih, naravno.
Pozdrav!

tsnena
07. 10. 2008., 21:29
1. linkovi fale u pravu ste
2. tema za razmisljanje oko podele
3. da li to da bude posebno ili u sklopu wikipedije ili virtuelnih lekcija
4. ja mislim da vi korisitite neki wiki softver na bionet skoli, kako to drygacije da nazovemo?

3. mišljenja sam da bi trebalo ove ''priloge'' lekcijama (film, slika, animacija, zvuk) izdvojiti kao zasebvne celine jer se tako lakše mogu koristiti; čisto, raste im upotrebna vrednost, po principu: ne dopada mi se kako je obrađena neka virtuelna lekcija, ali su mi se jako dopale slike ili animacije i htela bih baš njih da upotrebim za nastavu;

4. da razjasnimo ovo u vezi Wiki, ja sam mislila na Vikipediju - slobodnu enciklopediju, a vi ste mislili na platformu wiki za izradu web sajtova? nemam ništa protiv ni jednog ni drugog (uostalom gomila mojih tekstova je na Vikipediji) čak suprotno od toga, samo mi je bilo interesantno da se sve to odjedanput pominje;

Dopada mi se ovaj Petrin predlog za ''slobodne radove'' koji se vrlo lepo mogu iskoristiti za sekcije i časove dodatne nastave, rad sa talentovanim učenicima itd.

Zoran.Torbica
08. 10. 2008., 01:04
@Petra & Tsnena

uf, da li biste mogli da iskicirate te izmene i zakacite u atachment ili da mi posaljete na mail?

tsnena
08. 10. 2008., 17:17
nešto sam popakovala, ne tako profesionalno kao Zoran, ali valjda će bar biti pregledno

Zoran.Torbica
08. 10. 2008., 20:13
@tsnena

odlicno!

tsnena
08. 10. 2008., 20:20
hvala:)

nadam se da će biti još predloga

Zoran.Torbica
08. 10. 2008., 22:30
Zamolila me Petra da ovo postavim.

Peca
09. 10. 2008., 00:19
ako je probono, onda projekat ima od mene free oglasavanje ;)

Zoran.Torbica
09. 10. 2008., 01:39
ako je probono, onda projekat ima od mene free oglasavanje ;)

Nisam ni sumnjao. Projekat je zamisljen da na jednom mestu napravi repozitorijum obrazovnog materijala i on line lekcije i da ukljuci decu koja ne mogu da prisustvuju nastavi da li zbog bolesti ili udaljenosti.

Peca
09. 10. 2008., 09:42
znas moj mejl, pa mi posalji banere kad sajt bude spreman.
na Vesti.rs imamo 30k poseta dnevno, i jos uvek dosta slobodnih prikaza za banere.

tsnena
09. 10. 2008., 13:00
Ovaj Petrin predlog je baš ono što bi trebalo naslovna da sadrži. Zaista mi ne pada napamet ništa što bi još trebalo dodati.

Petra, odlično urađeno!:)

Petra
09. 10. 2008., 19:45
Hvala ti, Tsnena, na lepim rečima. Prosto sam onako laički stavila u ''skicu'' ono što bih ja volela da imam na jednom mestu. Možda je preterano, priznajem, ali... čisto kao ideja. Malo mi je bilo i neprijatno, ali si mi ti dala podstrek da slobodno iskažem svoje ideje, pa ti hvala i za to.
Pozdrav!

tsnena
09. 10. 2008., 19:52
Hvala ti, Tsnena, na lepim rečima. Prosto sam onako laički stavila u ''skicu'' ono što bih ja volela da imam na jednom mestu. Možda je preterano, priznajem, ali... čisto kao ideja. Malo mi je bilo i neprijatno, ali si mi ti dala podstrek da slobodno iskažem svoje ideje, pa ti hvala i za to.
Pozdrav!

drago mi je da sam te podstakla da izneseš ideju:)

bilo bi dobro da nam se i drugi pridruže sa idejama

darkok
10. 10. 2008., 18:32
Ideje su odlične, Petrina ideja je obuhvatila skoro sve. Ja bih dodao i predškolsko jer iz ličnog iskustva znam za dosta korisnog softvera za decu od 3-7 godina kao i za napor nekih predškolskih ustanova da naprave računarske učionice za decu

goranns
10. 10. 2008., 22:00
U pravu ste predlog sajta Repozitorijuma je sveobuhvatan naročito me se sviđa Darkov predlog da se uvede oblast (ili link) koji bi obuhvatio podatke o softveru, multimediji, linkovima...za predškolske ustanove i naše mališane uopšte.
Hvala Darku.
Pozdrav Goranns.

Petra
10. 10. 2008., 22:10
Razmišljala sam o predškolcima, ali kako nemam mnogo iskustva sa njima, nisam se usudila da ih uvrstim u svoju ideju, tako da je Darkovo lično iskustvo i sugestija uveliko razrešila moju nedoumicu. Hvala!

Zoran.Torbica
11. 10. 2008., 04:50
Hm, ako nema jos ideja, zamolio bih tsnenu da napravi finalnu skicu i da je zakaci, pa da ja dam dizajneru da obradi i naravno da uklonimu tamnu boju.

nensi
11. 10. 2008., 20:12
da isprobamo, sad radi nalog :)

tsnena
11. 10. 2008., 20:22
nekoliko mojih pokušaja, nisam sigurna koliko su uspeli:confused: mada su, kao što vidite, varijacija na istu temu

nensi
11. 10. 2008., 20:43
Predlog je ok. Mislim da ništa niste preskočili.
Pretpostavljam da ste predvideli da se opcije "osnovna škola", "srednja škola"... dalje granaju po razredima i predmetima (u cilju što lakšeg i bržeg snalaženja).

tsnena
11. 10. 2008., 20:48
Da, to je samo naslovna strana RC; odatle dalje idu linkovi ka svim ostalim podelama kako u okviru tipova škola, tako i u okviru pojedinih nauka itd.

darkok
13. 10. 2008., 20:47
Resursni centar novo mi je najprivlačniji mada su svi odlični. što se tiče predškolske dece ja lično imam starijeg sina od 4 godine pa sa njim proradjujem te obrazovne softvere, a sa glavnom vaspitačicom iz predškolske ustanove u Kraljevu razmenjujem iskustva. Trenutno smo u pokušaju da obezbedimo donaciju za jedan računar u predškolskoj ustanovi. Prostorija je obezbedjena, pa da konkretno na više dece sprovedemo ideju kako prihvataju obrazovni softver i koje programe najlakše usvajaju. Ako treba bilo kakva pomoć oko predškolskih ustanova i naravno oko srednje stručne škole jer predajem računare, programiranje itd. u srednjoj elektro školi tu sam:)