PDA

Pogčedajte punu verziju : Kupovina na daljinu

Predrag Acketa
23. 04. 2008., 21:19
Pre neku godinu hteo sam da kupim jedan mikrofon, isti kakav već nekoliko godina uspešno koristim. Veoma sam zadovoljan sa njim i želja mi je da imam rezervni. Pronašao sam na dva američka sajta da prodaju isti model mikrofona po ceni manjoj od 20 dolara, no dotične trgovine ne isporučuju robu van SAD.

Da li postoji način da se takva situacija prevaziđe? Znači, ja bih trebao da pošaljem novac u SAD za koji bi mi neka kompanija garantovala da će biti isporučen ako i meni bude isporučena roba. U trenutku kad ja dižem robu, definitivno se prebacuje novac na njihov račun. I šta se dešava ako ja otvorim paket i utvrdim da to nije ono što sam naručio? Da li bih mogao da odbijem da primim paket ako sam ga otvorio pred službenikom te kompanije s tim da mi novac bude vraćen?

A šta ako moj zahtev nije osnovan, odnosno isporučeno mi je što sam tražio ali sam se predomislio? Troškovi slanja a i vraćanja robe trebali bi u tom slučaju da idu na moj račun. Znači neko bi tu trebalo da presudi na kome je da plati troškove slanja. Ili još bolje, dotična kompanija bi prilikom slanja robe iz SAD trebala da proveri da li je to ono što je naručeno pa da se izbegnu sve nedoumice.

Možda takva kurirska kompanija postoji. Ili je to neka od usluga pošte za koju ja ne znam. Ako ne, onda mi je potpuno jasno zašto dotične američke trgovine ne isporučuje robu van SAD.

Zoran.Torbica
23. 04. 2008., 22:44
I Fedex i DHL daju mogucnost da izvrsite jednokratnu kupovinu, odnosno da posaljete uputstvo prodavcu da pozove Fedex i DHL i da po odredjenom broju koji dobijete od njih oni preuzmu i isporuce Vama. Ostale stvari morate da se raspitate kod njih.:)